Bereikbaarheid

Heb je zin gekregen om deel te nemen aan de activiteiten van Jeugdboekenmaand? Met de fiets, het openbaar vervoer of de auto bereik je de deelnemende locaties op een vlotte manier. Bekijk hoe je je het snelst verplaatst via de website van Slim naar Antwerpen

Met de fiets

De activiteiten van Jeugdboekenmaand zijn ideaal om met je fiets te ontdekken. Want fietsen is niet alleen sportief, het is ook snel, flexibel en goed voor het milieu.

Hebben je mama of papa geen eigen fiets? Met een Velo, dé stadsfiets van Antwerpen, fietsen ze gemakkelijk door de stad. Een dagpas kost 5 euro, daarmee kan je een onbeperkt aantal ritten (max. 30 min. per rit) doen.* De fietsstations liggen over de hele stad verspreid. Een volledig overzicht van alle fietsstations in Antwerpen vind je terug op de website van Velo Antwerpen.

* Als je steeds je fiets goed terugzet in de Velo-stations en je fietstijd beperkt tot een halfuur per rit komen er geen extra kosten bij.

Met het openbaar vervoer

Antwerpen is goed bereikbaar met de trein. Vanaf half 5 's ochtends tot middernacht rijden treinen in de stations Antwerpen-Centraal, Antwerpen-Zuid of Antwerpen-Berchem. Ook bussen en trams rijden regelmatig richting Antwerpen en in de stad zelf.

Plan je route met het openbaar vervoer via de website van Slim naar Antwerpen.

Met de auto

Kom je liever met de auto naar de stad? Ook dat kan op een slimme manier. Neem bijvoorbeeld een deelauto of carpool met je vrienden.

OPGELET! Sinds 1 augustus 2023 bevindt het historisch centrum zich in een verstrengde parkeerzone waar enkel bewoners met een parkeervergunning en bepaalde vergunninghouders (zorgverstrekkers, ondernemers en autodelers) op straat mogen parkeren.

Parkeer je auto gemakkelijk en goedkoop op een van de park and rides (P+R's) aan de rand van de stad. Daar stap je over op tram, bus of fiets voor een snelle aansluiting naar het stadscentrum. Alle P+R's liggen buiten de lage-emissiezone in Antwerpen.

Meer informatie over bereikbaarheid van Antwerpen met de auto en taxi vind je op de website van Slim naar Antwerpen.