Downloads voor in de klas

Deze heb je zeker nodig: de kwartetkaarten om je leerlingen te belonen als ze een opdracht voltooid hebben. Hebben ze vier kaarten verzameld? Dan kunnen ze naar een van de Antwerpse bibliotheken gaan, aan het rad draaien en een leuk gadget winnen. Druk de kaarten rectoverso af en snij ze uit. 

De Boekenfit-o-meter hangt in elke Antwerpse bibliotheek, maar gebruik hem gerust ook in je klas. Ideaal voor een beweegtussendoortje of als beloning. 

Help je mee het leesvuur verspreiden in de bibliotheken? Druk deze kleurplaten af en laat je leerlingen tekenen en hun naam en favoriete boek invullen. Als ze de tekening afgeven in de bib, krijgen ze een kaart van de Speelvogel. We hebben twee varianten: een kleurplaat met fijne lijnen en een kleurplaat met dikke lijnen

Deze Doeposter brengen we naar je school. Daarop vind je een ganzenbord met leuke opdrachten. Missie geslaagd? Dan kunnen je leerlingen een kwartetkaart afhalen in de bib. Heb je de poster niet ontvangen? Of kan je een extra exemplaar gebruiken? Druk hem hier af.

Zin in een leuke activiteit voor muzikale opvoeding? Het Sport & Spellied van de Jeugdboekenmaand biedt heel wat mogelijkheden: het liedje leren, een dansje verzinnen, de kinderen laten meespelen met instrumenten... Ontdek alles over het Sport & Spellied.