Het Rad van Geluk voor scholen

Wil je de Jeugdboekenmaand laten leven in jouw klas en heb je 10 minuten tijd over voor de bel gaat? Laat dan je leerlingen draaien aan dit Rad Van Geluk en daag ze uit met een toffe geluksopdracht! Per personage zijn er challenges waarmee het geluksgevoel in jouw klas pijlsnel de hoogte inschiet!

 

Maak een leuke verrassing voor een klasgenoot en schrijf er iets liefs bij, verzin een yoga-houding waarmee je jouw lievelingsdier uitbeeldt, doe mee aan de origami-challenge en nog veel meer. 

  kaarten verticaal
  kaarten verticaal

  Downloads voor in de klas

  De affiche om de muren van de klas en de school te verfraaien.
  Download de affiche hier.pdf
  Download de doe-poster hier.pdf

  De Facebookpost om snel en makkelijk promo te maken op de Facebookpagina van jouw school.
  Facebook event header.png
  Facebook post.png

  De gelukskaarten om de hele klas te belonen na een geslaagde opdracht van het Rad van Geluk.
  Alle gelukskaarten.pdf

  De kleurplaat van de affiche om je eigen geluk kleur te geven. 
  A4. jpg 
  A4 .pdf

  Trek erop uit met jouw klasje!

  Was ik, had ik, kon ik maar ...

   

  Was ik, had ik, kon ik maar… in deze workshop van Wilde Raven staan grote en kleine dromen centraal. Wat zou je, als alles mogelijk was, graag kunnen? Welke droom zou je willen zien uitkomen? Wat als al onze wensen en dromen zouden uitkomen? En wat als dat nooit zou gebeuren? Hebben mensen dromen nodig en heeft iedereen die wel?

  Eerst filosoferen we op een speelse manier met de klasgroep rond wensen en dromen. Dromen worden daarbij in een wenspot bijeengesprokkeld. Daarna gaan we beeldend aan de slag en worden dromen in beeld en tekst op papier gezet.

  Bekijk meer over deze activiteit en schrijf je in via Uit! in Vlaanderen.

  Safia en de Droombellen

  Safia en de Droombellen is een grappig en fantasierijk boek dat gaat over vriendschap, lekkernijen en buurbewoners die elkaar leren kennen. Auteur Asma Ould Aissa brengt een interactieve vertelling over dromen, culturen, eten en vriendschap. De kinderen gaan nadien creatief aan de slag.

  Safia kan dromen doen uitkomen. Elke keer als Safia een briwat eet, komt er een droombel uit haar mond. De boze buurvrouw, Mevrouw Hark heeft een wens. Ze droomt van de mooiste bloementuin van de stad. Mevrouw Hark vraagt Safia om hulp. Zal Safia de droom van mevrouw Hark waarmaken?

  Bekijk deze activiteit op Uit! in Vlaanderen.
   

  Hadden weeskinderen ooit geluk?

  Dompel je onder in het leven van de weeskinderen van het Maagdenhuis.

  Tijdens Jeugdboekenmaand lees je met je klas samen een fragment uit een jeugdboek over weeskinderen ('Ik haat het Knechtjeshuis', Jo Briels, 1992), luister je naar het verhaal van 2 échte wezen uit de 19de eeuw die wel of niet geluk hadden en ontdek je hoe er destijds voor arme kinderen werd gezorgd. Tenslotte knutsel je een collage over de droom van een weeskind. Deze workshop in het kader van de Jeugdboekenmaand is voor klassen van het 3de, 4de 5de en 6de leerjaar.

  Bekijk dit evenement op cultuurkuur.be met extra informatie voor scholen en leerkrachten. 

  Workshop Weg met de Pech!

  In het MAS organiseren wij de workshop Weg met de pech. Heb je genoeg van nachtmerries? Ben je bang van die enge schaduw op het plafond? Wil je dat de ruzie van je ouders stopt? Dan heb je misschien je eigen beschermer nodig! Je laat je inspireren door de beschermers en geluksbrengers in de familie-expo 'Iemand thuis?' en maakt zelf een beschermer. Hoe ziet jouw beschermer er uit en welke kracht heeft die?

  Meer over dit evenement op cultuurkuur.be met extra informatie voor scholen en leerkrachten.