Ontdek de schoolactiviteiten

Zin om met je klas een workshop te doen in het kader van Jeugdboekenmaand? Maak je keuze en geniet van een educatieve én leuke activiteit.

'Speel je mee?': workshop in het MAS

Over de hele wereld spelen kinderen, binnen en of buiten. Tijdens een speelse rondleiding in de expo ‘Iemand thuis?’ ontdek je meer over coole spelletjes van vroeger en nu. Heb je ooit het spel 'Slangen en Ladders' gespeeld? Of ken je het oud-Egyptische spel 'Mankala'? Het bestond al in de tijd van de farao’s. In het atelier laten we onze fantasie de vrije loop en maken we ons eigen te gekke spel. Vergeet zeker niet om je favoriete spel mee te brengen!

Bij deze activiteit van Jeugdboekenmaand krijgen je leerlingen de kwartetkaart Speelvogel. Vier kaarten verzameld? Kom naar een van de Antwerpse bibliotheken, draai aan het rad en win een leuk gadget. 

Voor het derde en vierde leerjaar

28 maart | 13-15 uur

MAS | Museum aan de Stroom

Gratis

'Tijdreizen in sportoutfit': workshop in het MoMu

Trekt jouw klas mee een sprintje doorheen de geschiedenis van sportkleding? Een baseballpet, sweater, joggingbroek of sneakers: jij hebt waarschijnlijk ook wel één of meerdere van volgende kledingstukken in je kast hangen, niet? Maar weet je dan ook dat deze kledingstukken hun oorsprong hebben als sportkleding, vooral vanaf de 20ste eeuw? Tijdens dit project gaan we terug in de tijd en ontdekken we de evolutie van sportkleding. Uiteraard is er veel veranderd, maar wat juist? Dat is de vraag die we ons stellen tijdens dit project en waar we antwoorden op proberen te vinden aan de hand van vragen, stellingen en opdrachten.

Bij deze activiteit van Jeugdboekenmaand krijgen je leerlingen de kwartetkaart Sportkonijn. Vier kaarten verzameld? Kom naar een van de Antwerpse bibliotheken, draai aan het rad en win een leuk gadget. 

Voor leerlingen van het secundair onderwijs

Elke donderdag in maart | 10-12 uur

MoMu | ModeMuseum Antwerpen

Gratis 

'Olympische vrede': workshop bij jou op school

Wist je dat de Olympische vlag voor het eerst gehesen werd tijdens de Olympische Spelen van Antwerpen in 1920? Tijdens deze workshop van het Vredescentrum dient de vlag als basis om sport en vrede onder de aandacht te brengen. Je klas gaat in verschillende teams aan de slag met vijf fysieke en mentale proeven. De nadruk ligt op kracht, snelheid, (historische) dilemma’s, discriminatie, fair-play en mensenrechten. Samenwerken, denken, doen en sporten staan voorop.

Bij deze activiteit van Jeugdboekenmaand krijgen je leerlingen de kwartetkaart Speelvogel. Vier kaarten verzameld? Kom naar een van de Antwerpse bibliotheken, draai aan het rad en win een leuk gadget. 

Voor het vijfde en zesde leerjaar

Datum & tijdstip: op aanvraag

Bij jou op school

60 euro (inclusief begeleiding)