Poëtisch hinkelspel

Ga op (hinkel)pad en creëer samen met je klas een gedicht dat je kan spelen!

 

Speciaal voor jeugdboekenmaand slaan Bibliotheek Permeke en Creatief Schrijven Jong de handen in elkaar. Ze lanceerden een nieuwe lesmap om met je klas een hinkelpad te maken voor de hele school: Het Poëtisch Parcours.


Het hinkelspel permanent op de speelplaats laten schilderen? Neem dan deel aan de wedstrijd.

Lesmap Het poëtisch Parcours

Creëer al spelend en hinkelend je gedicht.

Laat je met de gratis lesmap inspireren om op een speelse en stapsgewijze manier creatief aan de slag te gaan met taal. Het thema sluit aan bij dat van Jeugdboekenmaand 2024: sport en spel. Je kan de lesmap ook na Jeugdboekenmaand nog gebruiken om te werken rond een ander thema.

Je krijgt een 'stap-voor-stap'-handleiding om sport en taalspel te combineren. Deze bestaat uit vier delen. Je kiest als leerkracht zelf welk deel je gebruikt. Gebruik één deel of combineer meerdere delen met elkaar en creëer een mooi hinkelpad!

De doelgroep van de lesmap is de derde graad basisonderwijs, maar je krijgt ook tips om te differentiëren op basis van leeftijd, niveau of tempo.

Wedstrijd

Maakte je samen met je leerlingen een poëtisch hinkelpad op de speelplaats? Zou het niet supertof zijn als dat hinkelspel dan ook daadwerkelijk permanent op de speelplaats komt te staan? 

Doe mee aan de wedstrijd en wie weet, komt een ervaren kunstenaar het op jullie speelplaats schilderen. Het ontwerp van je klas insturen kan tot en met 29 maart 2024. De winnende hinkelpaden worden geverfd in de loop van april.

Deze wedstrijd is een samenwerking van Bibliotheek Permeke en Creatief Schrijven Jong.